У Кропивницькому відбулася творча зустріч із лідером гурту «Мандри» Сергієм Фоменком

Перегляди: 751

Не звертати з політичного курсу. Таку заяву під час творчої зустрічі у Кропивницькому зробив народний артист України, лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко.

«Зміна політичного курсу зараз – це можливість попасти в 90-ті роки. На фоні війни і військової агресії, на фоні всієї цієї знервованості суспільства, я вважаю, що це може бути реальної катастрофою української державності. Тому я ні в якому разі не міняв би Президента і головнокомандувача в цей період часу», – каже Сергій Фоменко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час зустрічі артист під гітару виконав як старі, так і нові пісні. Зокрема ті, які навіяні перебуванням на Кіровоградщині. Адже ще з дитинства багато часу проводив у селі Косівка Олександрійського району, і називає Кіровоградську область малою батьківщиною.

У перервах між виступами говорили про кіно, музику, мову, політику і майбутнє.

«Такого ніколи не було, такого міцного прориву країни в бік цивілізованих країн, це, в великій мірі робота саме Петра Порошенка. Я дуже вдячний за кілька дуже важливих напрямків. Це, по-перше, угода безвізовий режим. Побудоване військо українське. Без нього будь-яка країна не існує. Тому що ми маємо божевільного сусіда. Ще проведені деякі реформи. Одна з найбільш вдалих – це реформа децентралізації. Гроші ідуть у місцеві громади і можна щось робити. Цього ніколи в Україні не було. Окрім цього низка дуже важливих гуманітарних законів про які я, як громадянин і людина творчої професії тільки міг мріяти всі ці роки», – продовжує артист.

Підтримує у цьому Сергія Фоменка голова обласної організації всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Шевченка Олександр Ратушняк.

«Феномен того, що ми маємо в нинішній ситуації, я маю на увазі вибори, коли 30% людей проголосували за медіа проект, за телеобраз, вся українська еліта б’є зараз в набат. Мені б дуже не хотілося, щоб ми знову стави на ті граблі, щоб нас знову відкидало в минуле. І щоб ми знову торували свій шлях крізь терни», – каже Олександр Ратушняк.

Сергій Фоменко каже, вважає Порошенка найбільш успішним українським президентом за всі роки незалежності, а тому підтримує кандидата за його стратегію.

«Я дуже люблю Україну, люблю свою малу батьківщину Кіровоградщину. Я би всіх своїх земляків просив би підтримати у другому турі президентських виборів діючого президента Петра Порошенка, бо я хочу бачити країну сильною, багатою, вільною і незалежною державою в Євросоюзі. Я не хочу бачити її в російській тюрмі, в «руском мірє» і так далі», – звернувся Сергій Фоменко.