Весняні ритми: у Кропивницькому відбудеться обласний конкурс хореографічного мистецтва

Перегляди: 1655

У Кропивницькому в суботу, 20 квітня, об 11:00 розпочнеться обласний конкурс хореографічного мистецтва «Весняні ритми».

Як повідомили CBN в обласному центрі народної творчості, конкурс започаткували в 1993 році спільно з обласним управлінням культури і туризму та осередком Національної хореографічної спілки України в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мета конкурсу - розвиток та популяризація хореографічного мистецтва, розкриття творчих здібностей дітей і молоді, підвищення виконавської майстерності та сценічної культури аматорських колективів.

Оцінювати виступи танцювальних колективів будуть народний артист України Віктор Похиленко, заслужений працівник культури України Василь Босий, заслужений артист України Геннадій Маяраш та викладач хореографічних дисциплін Олександрійського коледжу культури і мистецтв Ярослав Жир.

У конкурсі беруть участь 36 аматорських хореографічних колективів з усієї Кіровоградщини. Вони продемонструють свою майстерність у виконанні народних та естрадний танців.

Серед учасників – народні аматорські ансамблі танцю «Віночок» з Олександрії, «Степівчанка» з Новоукраїнки та «Вогник» зі Світловодська; зразкові аматорські хореографічні ансамблі «Веселка» Долинського РБК, «Любисток» Івано-Благодатненського СБК, «Веселка» Знам’янського палацу культури, «Світоч» Власівського БК, «Авантюрин» Олександрійського РБК та інші.

Виступатимуть колективи на сцені дендропарку Кропивницького.