На Кіровоградщині залили фарбою білборд Порошенка

Перегляди: 1036

Спостерігачі ОПОРи зафіксували у Світловодську зіпсований агітаційний білборд кандидата в президенти Петра Порошенка з зображенням президента Росії Володимира Путіна, який залили червоною фарбою.

Про це CBN поінформували в прес-службі громадянської мережі ОПОРА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зіпсований білборд розміщений на виїзді зі Світловодська в напрямку Черкас. На білборді зображення Петра Порошенка та Володимира Путіна, а також напис «21 квітня! Вирішальний вибір». Замовником цієї агітаційної продукції є Петро Порошенко.

«Пошкодження білборда кандидата у президенти має ознаки хуліганства, що несе за собою кримінальну відповідальність. До того ж, сам білборд Петра Порошенка може містити порушення Закону України "Про рекламу", оскільки розміщення зображення особи має бути за її погодженням», – наголосила координаторка спостереження громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Згідно з частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України, хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку через явну неповагу до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Подібні випадки пошкодження білбордів Петра Порошенка були й на Дніпропетровщині, Полтавщині.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбудеться другий тур президентських виборів. Українці обиратимуть між шоуменом Володимиром Зеленським та чинним главою держави Петром Порошенком.