Довгоочікуване поповнення: автопарк «швидкої» Кіровоградщини отримав 5 реанімобілів (ФОТО)

Перегляди: 850

Автопарк Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Кіровоградської області отримав п’ять нових реанімобілів марки Peugeot.

Таких медики кілька років тому отримали 38, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вони вже довели свою якість, швидкість і комфорт у наданні допомоги. Презентували нові автівки вчора, 17 квітня.

Кошти на придбання виділили з обласного бюджету. Це – понад 12 мільйонів гривень.

Реанімобілі оснащені необхідним обладнанням. Дефібрилятор, штучна вентиляція легень, кардіомонітор, підігрів ліків і плаваюче ліжко. Фактично – це ціла операційна. Такого оснащення старі машини не мали. Медики зазначають, це все, що потрібно для оперативного порятунку життя пацієнта.

«Сьогодні величезна подія не тільки для Центру екстреної допомоги, а й для усієї охорони здоров’я Кіровоградської області, – зазначив в. о. головного лікаря Олександр Ярошенко. – Ці автомобілі значно пришвидшать процес порятунку життя людей. Працюватимуть автомобілі по всій області».

За словами голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка, 2019 рік у сфері охорони здоров’я – рік екстреної медичної допомоги.

«З обласного бюджету ми виділили 35 мільйонів гривень на розбудову і розвиток екстреної медичної допомоги. Це стосується не лише формування єдиної диспетчерської служби, яка охопить всю область. Сьогодні ми вже бачимо виконану роботу з придбання п’яти сучасних реанімобілів. Також маємо на меті додатково фінансово мотивувати медиків "швидкої"», – наголосив він.

Нові реанімобілі розподілять на маршрути за кілька днів.