У Кропивницькому стартував ХХІV всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості (ФОТО)

Перегляди: 970

У Кропивницькому розпочав свою роботу ХХІV всеукраїнський відкритий

фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому дню Землі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час урочистого відкриття фестивалю до його учасників, які приїхали з Полтавської, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської та інших областей, з привітальним словом звернувся перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко, передає кореспондент CBN.

«Для кожного фестивалю обирається надважлива тема. У цього року вона звучить так: "Усі рівні. Усі різні". Як ми живемо в суспільстві, як ми сприймаємо один одного, наскільки ми толерантні один до одного? Дружина Президента Марина Порошенко є захисницею тих дітей, які потребують особливих умов навчання. У 2015 році на Кіровоградщині було лише 30 дітей, які навчались за інклюзивною формою. Зараз - 632 дитини вийшли з чотирьох стін і навчаються у звичайних школах. Як ми ставимося до них, як ми дружимо з ними? Можливо, це буде теж однією з тем, які ви обговорюватиме. Для нас важлива кожна ваша думка», - зазначив Сергій Коваленко.

Доктор педагогічних наук, професор, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти НПУ ім. Драгоманова, голова громадської ради при Держслужбі якості освіти України, заслужений діяч науки і техніки України Олена Биковська звернулася до організаторів - державних служб і громадських організацій: «Ви є прикладом державно-громадського управління, прикладом підтримки позашкільної освіти. Ви робите надважливу справу - інвестуєте у наше майбутнє, в наших українських дітей».

Учасникам фестивалю вона побажала йти за мрією і пам'ятати: «Наша Україна починається з кожного з нас, з наших слів, з наших мрій, з наших думок».

На фестиваль з 15 областей України приїхало більше 300 вихованців закладів позашкільної, загальної середньої, професійної, вищої освіти віком від восьми до 21 року. Вони представляють євроклуби, учнівське самоврядування, молодіжні об’єднання.

У рамках фестивалю сьогодні у Кіровоградській торгово-промисловій палаті пройде Генеральна асамблея міжнародної асоціації позашкільної освіти.