У Кропивницькому затримали адвоката на передачі хабара посадовцю поліції (ФОТО)

Перегляди: 1322

Адвокат директора одного з приватних підприємств хотів дати 1,5 тис доларі США посадовцю поліції, щоб той не притягував його клієнта до кримінальної відповідальності.

Про це CBN поінформували в прес-службі Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України надійшов рапорт начальника одного з відділів слідчого управління ГУНП області. Майор поліції повідомив, що йому запропонували хабар.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області, слідче управління ГУНП розпочало кримінальне провадження за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України.

Чоловік, який запропонував посадовцю поліції хабара є адвокатом і представляє інтереси фігурантки у кримінальному провадженню, розпочатому за ч.2 ст.191 КК України. Захисник спробував домовитися з поліцейським про закриття матеріалів справи відносно його «підопічної» й пообіцяв дати йому 1,5 тисячі доларів США.

Наступного разу, завітавши до службового кабінету майора поліції, посередник надав озвучену раніше суму у повному обсязі. Відразу після цього хабародавця затримали.

Затриманому готується оголошення підозри та подання клопотання про обрання запобіжного заходу. За спробу підкупу службової особи йому загрожує позбавлення волі. Остаточне рішення прийме суд.