У Кропивницькому вiдкрилася персональна виставка вiдомого фотохудожника (ФОТО)

Перегляди: 1806

Сьогоднi, 19 квiтня, в обласному центрi народної творчостi вiдкрили персональну фотовиставку Олега Огородника OGO OLE in Kropyvnytskуi, передає кореспондент CBN.

Олег Огородник живе i працює у Львовi. Вiн – член Нацiональної спiлки фотохудожникiв України, заслужений художник Мiжнародної федерацiї фотомистецтва (FIAP), лауреат багатьох мiжнародних та всеукраїнських виставок, учасник творчої групи «Засмага», почесний член Одеської фотографiчної асоцiацiї, Львiвської органiзацiї НСФХУ, Україно-Польсько-Словацької групи Black White Groupe, фотокореспондент, автор низки персональних виставок в Українi та за її межами.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Виставка OGO OLE in Kropyvnytskуi об’єднала близько 30 фотографiй. Фотомайстер надає можливiсть насолодитися красою українських краєвидiв, вишуканих натюрмортiв, чарами жiночого тiла.

Фотодрук виконаний у бiлковiй, солянiй, цiанотипiчнiй технiках, якi були популярнi у ХIХ столiттi.

Майстер вважає, що ця технiка заслуговує уваги та розвитку, адже саме вона розкриває таємничий настрiй фотографiї. Роботи виконанi на фотопаперi ручного виробництва, а також у технiках Albumen та Cyanotype.

«Цiєю технiкою виконання я зайнявся десь в 2013 роцi й так потихеньку роблю. Це така невеличка частина того, що в мене є у Львовi. Для виставки я вiдiбрав жанровi сцени, портрети, фото, де представлений Львiв, пейзажi, трохи натюрмортiв», - сказав автор.

Фотографам-початкiвцям митець радить «фотографувати, фотографувати i ще раз фотографувати й аналiзувати, що ти фотографуєш».

«Треба задатися якоюсь темою, хоча… я так кажу, але цього не роблю. Кожна робота – це окремий твiр. Вона не може входити в серiю. Будь-яка робота, яка є в мiстi, може висiти окремо, але, коли знiмаєш через пару мiсяцiв другий-третiй сюжет, потiм вони складають картину мiста. Але це не серiя, оскiльки серiя має початок, середину i кiнець, а це просто цикл робiт про мiсто, портретiв, ню», - додав Олег Огородник.

Три роки тому у фотографа померла дружина. На дев’ятий день, коли вiн повертався зi цвинтаря, побачив пейзаж, який зачепив за живе. Чоловiк зупинив машину i зробив фото. На сьогоднi це найбiльш вистраждана, найдорожча робота.

Деякi роботи автора мають назву, деякi нi, адже, на його думку, «добра робота може й не мати назви».

Фотограф любить фотографувати пейзажi, жiнок будь-якого вiку. Головне – внутрiшня наповненiсть. Часто знiмає в стилi ню, тут йому до душi лесбiйки. За його словами, вони дуже нiжнi. Натомiсть оголених чоловiкiв не знiмає зовсiм. На нечисленних портретах чоловiкiв – люди у вiцi. Також на свiтлинах – дiти, серед яких i онука, яка нинi святкує чотири роки.

Виставку вже побачили жителi Коломиї. На Кiровоградщину автор привiз свої роботи через те, що має тут багато друзiв та через гарний виставковий зал. Експозицiя працюватиме протягом мiсяця.

Фото Григорія Зуба, CBN