Маестро Григорій Чапкіс провів майстер-клас на відкритті мистецького фестивалю у Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 3399

Кропивничанам на центральный площі міста танцювальний майстер-клас з пасадобля, віденського вальса, ча-ча-ча провів український хореограф, народний артист України Григорій Чапкіс.

Так цікаво та танцювально пройшло урочисте відкриття ХІ Міжнародного фестиваля пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» , повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Провели концерт керівник студії хореографічного мистецтва «Аеліта» Олександра Ткаченко та переможець, гранд-призер міжнародних та всеукраїнських конкурсів, соліст обласної філармонії шоумен Олексій Козачинський.

Свою майстерність дарували глядачам учасники фестивалю кропивницька «Аеліта», «Фенетзі ДЕНС» з Помічної, «Радість» з Олександрівки, дніпровська «Овація» та інші танцювальні колективи.

Зі святкової сцени заспівали члени журі Олексій Козачинський, Анастасія Безай, Дмитро Оленич, Navka, Євген Скрипник, Дарія Завгородня, Олександр Безай та Наталія Камінська.

Організатором культурного явища вже 11 років поспіль виступає культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива».

За ці роки в фестивалі взяли участь десятки тисяч дітей із нашої області, різних регіонів України, а також колективи Польщі, Сербії, Португалії, Угорщини, Екваторіальної Гвінеї, Іорданії, Єгипту.

Цього року в самий центр України завітали показати свої таланти 52 хореографічних колектива, 20 вокальних ансамблей та 42 соліста. Родзинкою цього фестивалю стала нова номінація – виступи читців, які демонстрували свою майстерність у володінні художнім словом.

«Вже складно уявити собі кінець квітня в нашому місті без улюбленого і очікуваного всіма Міжнародного фестивалю пісні і танцю "Об'єднаймо дітей мистецтвом"! В цьому році ми всі разом - і діти, і дорослі з різних куточків України - в одинадцятий раз збираємося в центрі країни, в її серці, на цю головну культурну подію весни! Сьогодні для всіх учасників фестивалю був дуже насичений і важливий конкурсний день. Тому бажаю всім добре провести час і відпочити цього вечора на нашому відкритті фестивалю, насолодитися прогулянками по весняному місту. Завтра на всіх нас чекає дуже насичений і цікавий день! Всім гарного настрою!» - побажав Артем Стрижаков.

В неділю, 21 квітня, на кропивничан та гостей міста очікує танцювальний джем, танцювальний парад та екофлешмоб. З нагоди Дня довкілля півтори тисячі дітей з усієї України виконають танець з пластиковими пляшками.