У Кропивницькому розпочався дитячий мистецький фестиваль (ФОТО)

Перегляди: 1332

У Кропивницькому розпочався ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом».

Це наймасштабніший некомерційний фестиваль в Україні, в якому беруть участь тисячі дівчат і хлопців від п'яти до сімнадцяти років, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учасники приїхали до Кропивницького зі Львова, Кривого Рога, Дніпра, Полтави, Одеси, Києва, Черкас, Донецька та інших міст і містечок України.

Організатором такого массового культурного явища є культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива». За словами виконавчого директора фонду Олександри Ткаченко, в самий центр України завітали показати свої таланти 52 хореографічних колектива, 20 вокальних ансамблей та 42 соліста. Родзинкою цього фестивалю стала нова номінація - свою майстерність у володінні художнім словом покажуть читці.

На сцені обласної філармонії триває конкурсна частина фестивалю. Бальні та народно-сценічні танці, сучасну та естрадну хореографію оцінює поважне жюрі на чолі з народними артистами України Григорієм Чапкісом та Анатолієм Коротковим.

На переконання останнього, фестиваль перш за все майданчик для спілкування, змога показати себе і побачити інших. І, звісно, отримати поради від метрів.

За словами актора театру ім.Кропивницького Євгена Скрипника, цінність фестивалю в тому, що він не комерційний і, відповідно, на нього мають змогу приїхати колективи, які не можуть дозволити собі конкурси, за участь в яких треба платити. «Ми чекаємо хороших сюрпризів», - зазначив актор і музикант.

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться о 18.30 на площі Героїв Майдану. На ньому виступатимуть колективи з інших міст, а також заспівають судді-вокалісти.

А в неділю, 21 квітня, на кропивничан та гостей міста очікує танцювальний джем, танцювальний парад та екофлешмоб. З нагоди Дня довкілля півтори тисячі дітей з усієї України виконають танець з пластиковими пляшками.