На Кіровоградщині дописали в бюлетень ще одного кандидата - Іво Бобула

Перегляди: 1701

За словами координатора спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в області Зої Лебідь, виборчий процес в області був конкурентний, демократичний та без порушень, які вплинули в цілому на перебіг виборів.

Про це вона заявила на прес-конференції в CBN сьогодні, 22 квітня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найбільше порушень, які зафіксувала ОПОРА, стосуються процедурних моментів роботи дільничних виборчих комісій. Більшість дільничних виборчих комісій не пройшли навчання.

«90% порушень через те, що комісія не була кваліфікована. В 99 окрузі, наприклад, найпізніше здалася 903 дільниця, де головою дільниці був молодий чоловік, який працював уперше на виборах», – зазначила Зоя Лебідь.

На одній з виборчих комісій журналістам не дозволяли фотографувати й знімати. Також, фіксували порушення, коли люди фотографувалися з бюлетенями, та кілька випадків голосування без паспорту.

Зоя Лебідь зазначила, що спостерігачі фіксували на деяких бюлетенях вірші та випадки, коли люди дописували Іво Бобула як кандидата в президенти України.

«Я думаю, це однозначно зумовлено тим, що немає графи "Проти всіх"», – сказала вона.

Омбудсмен Громадської мережі ОПОРА Євген Гурницький додав, що вони будуть вирішувати питання щодо доступності голосування для маломобільних людей, адже були випадки, коли виборчі дільниці знаходилися на другому поверсі.

Нагадаємо, вчора, 21 квітня, в Україні відбувся другий тур президентських виборів. За попередніми даними, шоумен Володимир Зеленський переміг чинного Президента Петра Порошенка.