Правоохоронці шукають вандалів, які поруйнували могили на цвинтарі у Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 1280

Правоохоронці розпочали провадження через вандалізм на Лелеківському цвинтарі у Кропивницькому.

Про це під час брифінгу сьогодні, 22 квітня, заявив начальник ГУ НП в області Роман Козьяков, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Триває розслідування у вказаному кримінальному провадженні, яке, відповідно, було порушено. За наявності повідомлю детальніше», - сказав Козьяков і додав, що на всі випадки вандалізму, які реєструють на Кіровоградщині, правоохоронці обов’язково реагують і проводять заходи щодо встановлення причетних.

По випадки вандалізму на кропивницькому кладовищі пишуть і користувачі соцмереж.

«Прийшовши на Лелеківське кладовище, я з жахом побачила вщент спалену могилу моєї бабусі та ще три сусідні могили. Ані огородження, ані лавочки зі столиками, ані дерева біля могил непошкоджені. Тобто палили цілеспрямовано самі пам’ятники на могилах померлих... Це діяння має лише одну назву – вандалізм, тобто умисне осквернення, пошкодження та руйнування пам’ятників», - пише на своїй сторінці у соцмережі Олена Нікітіна і закликає всіх, кого торкнулася ця проблема, гуртуватися і звертатися до поліції.

За словами Романа Козьякова, у минулому році в області зафіксували понад сто випадків вандалізму, в 2019 такі факти продовжують реєструвати.

Ліля Кочерга, CBN