У Кропивницькому відбувся обласний конкурс хореографічного мистецтва (ФОТО)

Перегляди: 1794

У Кропивницькому відбувся обласний конкурс хореографічного мистецтва «Весняні ритми», на який з’їхалися кращі аматорські хореографічні колективи Кіровоградщини.

Як розповіли CBN в обласному центрі народної творчості, конкурс започаткували у 1993 році з метою розкриття творчих здібностей дітей і молоді та підвищення виконавської майстерності та сценічної культури аматорських колективів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За час існування конкурсу понад 20 хореографічних колективів отримали почесне звання «народний», «зразковий»

Виступи юних виконавців оцінювали народний артист України Віктор Похиленко, заслужений артист України Геннадій Маяраш, заслужений працівник культури України Галина Чайковська.

Огляд-конкурс розпочався на головній сцені Дендропарку танцювальним флешмобом, який підготував зразковий аматорський хореографічний колектив «Олена» Кіровоградського РБК. В ньому взяли участь вихованці 17 хореографічних колективів з майже всіх районів області.

А далі 33 аматорські хореографічні колективи демонстрували свої творчі доробки у виконанні народних, естрадних та бальних танців на сцені Кіровоградського музичного коледжу.

За словами Віктора Похиленка та Галини Чайковської, конкурс подарував яскраві емоції та враження від виступів не тільки його учасникам, а й членам журі.

«Серед колективів не було переможців й переможених, – зазначив Геннадій Маяраш. – Усі, хто брав участь у конкурсі, від самих маленьких танцюристів до досвідченої дорослої молоді, побачили, до чого потрібно їм прагнути, яких вершин вони мають досягати. Такий конкурс – це, в першу чергу, обмін досвідом, професійною майстерністю як для учасників, так і для керівників хореографічних колективів».

Кращими у номінації «Народний танець» жюрі визначило аматорський хореографічний колектив «Лілея» Олександрійського коледжу культури і мистецтв та зразковий аматорський хореографічний ансамбль «Веселка» Долинський РБК.

У номінації «Естрадний танець» дипломом I ступеня журі відмітило аматорський хореографічний колектив «Сяйво веселки» Долинської музичної школи.

У номінації «Бальний танець» кращими були вихованці аматорського хореографічного колективу «Фантазія» Компаніївського РБК.

Завершилися «Весняні ритми» урочистим нагородженням переможців та учасників конкурсу.