Сьогодні святкує свій день народження батальйон «Кіровоград»

Перегляди: 1999

Батальйону «Кіровоград» (нині - 17-й окремий мотопіхотний батальйон 57-ї мотопіхотної бригади) виповнюється 5 років сьогодні, 23 квітня.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

23 квітня 2014 року в приміщенні Кіровоградської ОДА зібралися представники громадськості, чиновники, військовослужбовці. З мобілізованих до лав Збройних сил України створили батальйон територіальної оборони.

До 10 травня проходило «бойове злагодження» батальйону. Основні завдання, які ставилися перед ним, - боротьба з диверсійними групами, забезпечення проходження через Кіровоградщину військової техніки Збройних сил України, охорона 21 стратегічного об'єкту області.

Після проведення навчання і бойового злагодження 17 БТрО направили на підсилення Приазовського рубежу оборони з дислокуванням у Мелітополі Запорізької області.

З добровольців сформували окрему роту, яка виїхала на схід України на передову АТО.

За час проведення АТО солдати й офіцери з Кіровоградщини виконували завдання з захисту конституційного ладу України в Мелітополі, Щасті, Станиці Луганській, Красноталовці, Біловодську, Дебальцевому, Пєсках тощо.

У листопаді 2017-го батальйон переформатували у 17-й окремий мотопіхотний батальйон 57-ї мотопіхотної бригади, яка сформована на базі 17-го, 34-го і 42-го батальйонів.

Олексій Гора, CBN