У Кропивницькому через випробовування тепломережі утворився фонтан (ФОТО, ВІДЕО)

Перегляди: 1332

Сьогодні, 23 квітня, з 09:00 до 10:00 на Ковалівці проводили гідравлічне випробування, за допомогою якого виявляли слабкі місця на магістральному трубопроводі.

Про це у коментарі CBN сказав директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, випробування проводили відповідно до правил теплових мереж і підготовки до опалювального сезону, щоб виявити слабкі місця на магістральних трубопроводах.

«У мережу надходить холодна вода, а відповідними насосами створюється більш високий тиск, ніж зазвичай. Ми працювали з тиском майже 8 кг на кв. см, то зараз ми взяли трохи більше 10 кг для того, щоб виявити слабкі місця. При більш високому тиску проявляються всі проблеми. Потім працівники відповідних служб проходять мережі, знаходять місця руйнування теплових мереж і складають план робіт для вирішення всіх проблем протягом літа», – зазначив Олександр Чельник.

За його словами, про гідравлічні роботи повідомляли і місцеві ЗМІ, і міську раду. Яка саме проблема виникла на магістральному трубопроводі на Ковалівці, поки невідомо.

«Можливо, не витримала або запірна арматура, або місце з’єднання між трубою і запірною арматурою», – додав він.

Загалом у місті вже знайшли 59 руйнувань на магістральному трубопроводі різної складності.

Відео зі сторінки у Facebook Поліція міста Кропивницький

https://www.facebook.com/krop.police.ua/videos/vb.1201044906676524/402432190590606/?type=2&theater