У Кропивницькому інклюзивна гойдалка прийшлася до душі не тільки дітям з інвалідністю (ФОТО)

Перегляди: 2004

Гойдалка для дітей з інвалідністю прийшлася до смаку іншим відвідувачам Ковалівського парку.

Як інформував CBN, на тому тижні у Кропивницькому встановили ігровий майданчик для дітей з особливими потребами.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ще рік тому мами таких діток ініціювали у місті збір коштів, щоб встановити перший ігровий майданчик, де могли грати і спілкуватися діти. Кропивничани побачили в цьому можливість покататися на гойдалці сімейно.

На це в соцмережі відреагував керівник спецінспекції міста Андрій Максюта: «Не ламайте гойдалку! Шановні відпочиваючі Ковалівського парку, цей великий атракціон - для катання дітей з обмеженими можливостями. А не для великих татусів та матусь. Батьки, проведіть інструктаж зі своїми дітьми. На моїх очах за 30 хвилин її ледь двічі не перевернули та не зігнули від перенавантаження такі самі, як на цих фото. Лізуть просто масово».

CBN попросив прокоментувати ситуацію одну з ініціаторок створення ігрового майданчика, члена міської організації матерів дітей з інвалідністю «Серце матері» Марину Малухіну: «Процес створення інформаційних табличок вже триває. Ми маємо намір частіше збиратися на цьому майданчику і спілкуватися з батьками інших дітей. Проте в нас розділилися думки щодо того, хто може кататися на гойдалці. Моя особиста думка - можна всім. Тільки виконуючи певні правила. Інструкцію ми встановимо поруч».