У Кропивницькому відбувся наймасштабніший некомерційний мистецький фестиваль (ФОТО)

Перегляди: 926

У Кропивницькому пройшов наймасштабніший некомерційний фестиваль в Україні - ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом».

11 років тому ініціатором його проведення та організатором став культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

І сьогодні, за словами Артема Стрижакова, вже складно уявити собі кінець квітня в місті без улюбленого і очікуваного всіма фестивалю пісні і танцю.

У самий центр України завітали показати свої таланти 52 хореографічних колективи, 20 вокальних ансамблів та 42 солісти зі Львова, Кривого Рогу, Дніпра, Полтави, Одеси, Києва, Черкас, Донецька та інших українських міст і містечок.

Родзинкою фестивалю стала нова номінація – виступи читців, які демонстрували свою майстерність у володінні художнім словом.

Сюрпризом став майстер-клас з пасадобля, віденського вальсу, ча-ча-ча, який на центральній площі міста кропивничанам провів український хореограф, народний артист України Григорій Чапкіс на відкритті свята. Зі сцени заспівали члени журі Олексій Козачинський, Анастасія Безай, Дмитро Оленич, Navka, Євген Скрипник, Дарія Завгородня, Олександр Безай та Наталія Камінська.

Після проведення в перший день конкурсної частини фестивалю на його учасників очікували танцювальний джем на центральній площі, який провів гранд-призер міжнародних та всеукраїнських конкурсів, соліст обласної філармонії та шоумен Олексій Козачинський. Керівник зразкового хореографічного ансамблю «Олена» Олена Григор'єва зазначила, що формат джему дає можливість обирати музику, яка сподобалась, та імпровізувати. Як поділилася з CBN враженнями учасниця ансамблю Baby Art кропивничанка Дар'я Тєльна, те, що в нашому місті проводять такий фестиваль, просто неймовірно.

Ще однією особливістю фестивалю став екофлешмоб з нагоди Дня довкілля. Заради екології разом заспівали та станцювали співачка Navkа та 1264 танцівники, встановивши новий рекорд, що і засвідчила представник Національного реєстру рекордів. З пластикових пляшок на Дворцовій створили інсталяцію.

«Нам дуже подобається, ми раніше ні в чому подібному участь не брали. Забруднення Землі - нагальна проблема, яка повинна хвилювати кожну людину на планеті. Але, на жаль, це не так. Діти повинні зрозуміти, що і вони відповідальні за екологію, чисті повітря, воду і землю, за своє життя», - розповіла помічниця керівника зразкового хореографічного ансамблю «Валерія» з Нікополя Марина Шаповал.

Хлопці й дівчата з танцювального колективу «Едельвейс» зізналися, що вперше взяли участь у фестивалі, однак вже знають, що обов'язково приїдуть до Кропивницького наступного року.