На Кіровоградщині податківці припинили діяльність конвертаційного центру

Перегляди: 830

Співробітники податкової міліції області викрили та припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який діяв на території на території Кіровоградської та Київської областей.

Про це CBN поінформували в прес-службі ГУ ДФС області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Група людей розробила та впровадила в діяльність злочинні схеми, основною метою яких було надати послуги в мінімізації податкових зобов'язань для подальшого ухилення від сплати податків та переведення безготівкових грошей у готівку для підприємств реального сектора економіки.

Щоб приховати це протягом 2016 - 2019 років злочинці створили та придбали на Кіровоградській та Київській областях низку суб’єктів підприємницької діяльності, через рахунки яких проконвертували близько 100 млн грн.

За результатами проведених 12 обшуків на підконтрольних конвертаційним центрам суб’єктах господарювання в організаторів злочинної діяльності з незаконного обігу вилучили 16 печаток, первинну бухгалтерську документацію «транзитних» і фіктивних СГД, паспорти 12 громадян України, три одиниці вогнепальної зброї та набої до них, п’ять одиниць холодної зброї, комп’ютерну техніку, носії інформації, вісім тис. дол. США і одну тис. ЄВРО.

У кримінальному провадженню здійснюєть досудове розслідування, триває збір доказів по документуванню злочинної діяльності осіб причетних до скоєння кримінальних правопорушень та подальшого їх притягнення до кримінальної відповідальності.