У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв трагедiї вiрменського народу (ФОТО)

Перегляди: 737

Сьогоднi, 24 квiтня, у Кропивницькому бiля пам'ятного знака Хачкар, що на набережнiй Iнгулу, вшанували пам'ять вiрмен, якi постраждали пiд час трагiчних подiй у 1915-1923 роках на територiї Османської Туреччини.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«В iсторiї кожного народу є такi дати, якi навiчно закарбувалися в його пам’ятi. Сьогоднi - одна з таких дат для вiрменського народу. Тому ми зiбралися тут, бiля пам’ятного знака Хачкар, щоб згадати трагiчнi для вiрмен подiї 1915-1923 рокiв», - сказав секретар мiської ради Андрiй Табалов.

Голова спiлки вiрмен України в областi Тiгран Хачатрян також наголосив на тому, що такi подiї не повиннi повторюватись, адже злочини не мають нацiональностi.

«Дякуємо всiм нашим друзям, землякам, пoбратимам рiзних нацioнальнoстей, у тoму числi й українцям, за допомогу в oблаштуваннi пам’ятника. Ми вважаємo Україну рiдним дoмoм, де ми маємо можливiсть працювати, а нашi дiти навчатися, не забуваючи при цьoму прo свoю батькiвщину та її iстoрiю», - зауважив вiн.

Пам’ятний захiд завершився покладанням квiтiв до пам'ятника жертвам Голодомору на знак єдностi українського i вiрменського народiв.