У Новоукраїнці школярі ініціювали відкриття парку для катання на роликах і скейтах (ФОТО)

Перегляди: 1212

Скейт-парк для катання на роликах чи скейтах відкрили у Новоукраїнці з ініціативи молоді вчора, 23 квітня, повідомляє кореспондент CBN.

Ініціаторами будівництва скейт-парку були школярі. Вони звернулися за підтримкою до міської ради. Завдяки співпраці з програмою DOBRE, що допомагає розвитку об’єднаних громад, проект реалізували. Витратили 670 тисяч гривень, 30 відсотків із них профінансував міський бюджет. На ці кошти побудували рампи, придбали обладнання та облаштували територію.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На честь відкриття парку запросили й директора програми DOBRE зі Сполучених Штатів Америки Беррі Ріда. На його думку, головне – налагодити діалог і співпрацю між об’єднаною громадою та молодими людьми.

«Ми продовжуємо співпрацю з об’єднаними громадами, вивчаємо, що вони хочуть та чого потребують, залучаємо якомога більше сіл. Ми допомагаємо молоді стати частиною цієї громади, залишитись тут, робити кращою не лише саму громаду, а й своє життя в ній. У свою чергу, молодь повинна бути активнішою та напряму заявляти про свої потреби», – зазначив він.

Через надзвичайну популярність скейт-парку у громаді вже планують будівництво ще одного. На це планують витратити лише кошти ОТГ.

Нагадаємо, проект реалізували в рамках програми USAID DOBRE у cпівпраці з Новоукраїнcькою міcькою радою.