На Кіровоградщині лікарів звинувачують у смерті пацієнтки

Перегляди: 3470

Медиків Олександрівської ЦРЛ звинувачують у смерті пацієнтки.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

30 березня до чергової частини Олександрівського ВП Знам’янського ВП ГУНП надійшла письмова заява від потерпілої.

Заявниця просила притягнути до відповідальності лікарів Олександрівської ЦРЛ, які, на її думку, не належним чином надали медичну допомогу її покійній матері.

8 березня жительку села Триліси Олександрівського району доставили до реанімаційного відділення ЦРЛ. Через два дні вона померла у медзакладі.

«Жінка повідомила, що її мати вдома стала погано себе почувати, в зв’язку із чим було викликано швидку допомогу. Коли приїхали до лікарні, матір ніхто не оглянув, а лише призначили крапельниці. На ранок наступного дня матір також ніхто не оглядав, навіть після того, як у неї впав тиск та вона декілька разів втратила свідомість. На прохання викликати хірурга повідомили, щоб чекали понеділка, оскільки лікар вихідний. На прохання надати машину швидкої допомоги, щоб відвести матір до лікарні в Кропивницький, відмовили, мотивуючи тим, що всі вихідні, оскільки свято 8 березня. 10 березня приїхав хірург, однак мати вже померла», - йдеться в судовій ухвалі.

Згідно лікарського свідоцтва, причина смерті жінки - тромбоз мезентеріальних судин.

Інформацію за цим фактом внесли до ЄРД за ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником).

22 квітня Олександрівський районний суд у рамках розслідування дав доступ до документів, які перебувають у володінні Олександрівської центральної районної лікарні.

Ведеться слідство.

Ліля Кочерга, CBN