У Кропивницькому обрали суперчитача (ФОТО)

Перегляди: 972

Сьогодні, 25 квітня, у міській раді Кропивницького відбувся ІІІ міський етап читацького всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2019», повідомляє кореспондент CBN.

За словами представниці Центральної міської бібліотеки для дітей Тамари Ушацкої, основна ідея заходу – популяризація читання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цей конкурс дає можливість учасникам здобути перемогу саме завдяки систематичному читанню, а не завдяки особливим здібностям», – зазначила вона.

До конкурсу долучилися 209 семикласників міста, які протягом березня-квітня на відео в соцмережі ділилися враженнями від прочитаних книг.

На другому етапі діти виборювали звання «Суперчитач бібліотеки». Формат проведення конкурсу кожна бібліотека обирала самостійно.

Сьогодні, на ІІІ етапі, дев'ять суперчитачів бібліотеки змагалися за звання «Суперчитач міста Кропивницького».

Учасники презентували журі свої читацькі щоденники й зі сцени розповіли про свою улюблену книгу.

«Потрібно дітей привчати читати. Коли людина читає, вона має розвинуте уявлення й чітке розуміння того, ким вона хоче бути», – зазначив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Паливода.

Винагороду отримала Єлизавета Печенюк. Вона поїде до Львова на фестиваль дитячого читання «Книгоманія-2019», який проходитиме 17-19 квітня.