У Кропивницькому провели Великодній благодійний аукціон (ФОТО)

Перегляди: 1515

У Кропивницькому відбулася щорічна благодійна акція - Великодній благодійний аукціон.

Десять років тому його проведення ініціювали обласний художній музей та громадська організація «Прес-клуб реформ», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Організатори цьогорічного взяли за мету - зібрати 120 тисяч гривень на дефибрілятор для четвертої міської лікарні, завдяки якому рятуватимуть життя сотень пацієнтів.

Ювілейний захід проходив у стінах музею, на торги виставили 46 лотів. Це були картини та інші твори мистецтва, безоплатно передані митцями з Кропивницького, Олександрії, Світловодську, Одеси, Києва та інших міст, колекціонерами та власниками галерей.

Передали свої роботи на аукціон Сергій Шаповалов та Алла Пояркова, Аліна Давиденко та Олена Козаченко, Наталія Остапенко та Оксана Монзалевська, Андрій Перегонець та Сергій Дрига, Людмила Кривенко та Людмила Макей, Фелікс Полянський та Алла Наволокіна, Сергій Марущак та Анна Таранкова, Наталія Ткаченко та Олександра Морозова, Світлана Синявська та Катерина Сінькова, Мирослава Липа і компанія UDEN-S, компанія «Мережа тепла» та Олена Крокоділенко, Ірина Терещенко та Федір Лагно, Наталія Соловйова та Олег Рудий, Анатолій Кімнатний та Петро Мельник, а також Марія Тарасова.

Колективні роботи для аукціону написали у музеї, в арт-студії «Індіго», у дитячій художній школі ім. Осмьоркіна, у студії «Совушка» та у Центральноукраїнському педагогічному університеті ім. Володимира Винниченка під час мистецького батлу.

Із приватних колекцій передали роботи на аукціон нардеп Костянтин Яриніч, родина художника Юрія Ботнара, бізнес-вумен Людмила Шубіна, а також галерея «Єлисаветград» і міжнародний благодійний фонд «Янгол життя».

На благодійному аукціоні продали 33 та зібрали 69 850 гривень. Організатори продовжать збір коштів.

Нагадаємо, що завдяки Великодньому благодійному аукціону у 2009-му придбали меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім».

Наступні чотири роки зібрані кошти направили на придбання набору хірургічних інструментів, обладнання для гематологічного та операційного відділень обласної дитячої лікарні.

У 2014 році за рішенням оргкомітету аукціон не проходив, проте у 2015-му зібрали 360 тисяч гривень і придбали обладнання для обласного госпіталю.

Останні три роки на зібрані кошти закуповували медичне обладнання для обласного онкологічного диспансеру.