У Кропивницькому відбулися змагання «Повір у себе» (ФОТО)

Перегляди: 2107

Чемпіонат області та обласна спартакіада «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами слуху, вадами зору, вадами розумового та фізичного розвитку відбулися сьогодні, 25 квітня, на стадіоні «Зірка».

Про це CBN повідомили в РЦ «Інваспорт».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Змагання проводив Кіровоградський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Свої можливості продемонстрували 15 дітей з інвалідністю.

За підсумками результатів змагань в бігу на 60 м: серед дівчат з ураженнями опорно-рухового апарату перемогла Воротнюк Надія (тренер – Олег Боришполь); серед дівчат з вадами слуху перше місце виборола Пацкан Крістіна, а друге місце посіла Черевашко Марина (тренер – Богдан Гориленко); серед хлопців із ураженнями опорно-рухового апарату чемпіоном став Іскандеров Самір (тренер – Олег Боришполь), а срібло здобув спортсмен з Новоархангельська - Фіткаленко Владислав (тренер – Євген Мандибура); серед хлопців із вадами розумового та фізичного розвитку першим фінішував Гордієнко Дмитро, а друге місце в активі Раковського Олександра (тренер – Андрій Арсірій).

У бігу на 100 м: серед дівчат із ураженнями опорно-рухового апарату не було рівних Коновальчук Анастасії (тренер – Галина Михалюкова), а срібло та бронза дісталися Демідовій Юлії та Воротнюк Надії (тренер – Олег Боришполь); серед дівчат із вадами слуху перемогла Крупа Анна, а на другу сходинку п’єдесталу зійшла Савченко Поліна (тренер – Олег Боришполь); серед хлопців із ураженнями опоно-рухового апарату золото приміряв знам’янчанин Паращук Святослав (тренер – Олександр Кришній).

У стрибках у довжину з місця: серед дівчат з вадами слуху перше місце зайняла Черевашко Марина, друге місце посіла Пацкан Крістіна (тренер – Богдан Гориленко); серед хлопців із вадами слуху найкращий результат показав Бабкін Кирило, а Аліфанов Ігор став другим (тренер – Богдан Гориленко); серед спортсменів з вадами зору перемогу святкував знам’янчанин Пержу Юрій, а срібло завоював Пержу Андрій (тренер – Олександр Кришній); серед дітей із вадами розумового та фізичного розвитку чемпіоном став Гордієнко Дмитро, друге місце посів Раковський Олександр (тренер – Андрій Арсірій).

У метанні м’яча кращими були: Аліфанов Ігор (вади слуху), Пацкан Крістіна (вади слуху), Пержу Андрій ( вади зору).

Ці змагання були одним із етапів підготовки для участі у фінальних змаганнях 26-ї всеукраїнської спартакіади «Повір у себе», які відбудуться у травні-червні 2019 року на УДЦ «Молода гвардія» м. Одеса.

У чемпіонаті області взяли участь десять спортсменів з інвалідністю, серед яких були призери Паралімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, чемпіони України: Мисник Анастасія, Шпачинська Вікторія (тренер, ЗТУ Олег Соколовський), Лишенко Тетяна (тренер – В’ячеслав Ніщеменко). Чемпіонат області став підготовчим етапом до чемпіонату України з легкої атлетики серед спортсменів з інвалідністю, який відбудеться у Кропивницькому.