У Кропивницькому вшанували пам’ять постраждалих внаслiдок Чорнобильської трагедiї (ФОТО)

Перегляди: 1129

В обласному центрi вшанували пам’ять постраждалих внаслiдок Чорнобильської трагедiї у день 33-х роковин сьогоднi, 26 квiтня, повідомляє кореспондент CBN.

Сотнi мiстян пройшли ходою вiд площi Героїв Майдану до пам’ятника «Жертвам Чорнобиля». Там вшанували постраждалих хвилиною мовчання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вдови лiквiдаторiв першими поклали квiти до пам’ятного знака. Долучилися також представники влади i громадськостi.

33 роки тому – 26 квiтня 1986 року сталася аварiя на Чорнобильськiй атомнiй електростанцiї. Це – найбiльша техногенна катастрофа за всю iсторiю ядерної енергетики у свiтi, яка змiнила радiацiйну обстановку, екологiю, долi людей не тiльки на європейському континентi, а й у всьому свiтi.

Нагадаємо, пiвмiльйона гривень з обласного бюджету спрямують на пiдтримку чорнобильцiв. Це майже вполовину бiльше, нiж торiк.

Кошти спрямують на виплату матерiальної допомоги постраждалим внаслiдок катастрофи – 22 дiтям iз iнвалiднiстю, шiстьом дiтям-сиротам, 45 дiтям-напiвсиротам з числа тих, якi потерпiли внаслiдок Чорнобильської катастрофи, та 497 тяжкохворим учасникам лiквiдацiї наслiдкiв аварiї на Чорнобильськiй АЕС I та II групи iнвалiдностi.

Виплати на одну особу складають тисячу гривень.