У Кропивницькому пообіцяли полікувати покалічені дерева у парку «Перемоги»

Перегляди: 1219

У обласному центрі вчора відбулася зустріч членів ГО «Озеленення Кропивницький» з нардепом Олександром Горбуновим, громадськими активістами та представниками підприємства «Єлізавета», яке розпочало реконструкцію парку «Перемоги», повідомляє CBN.

У березні 2019 року Державна архітектурно-будівельна інспекція України надала дозвіл на виконання будівельних робіт генпідряднику колективному підприємству «Єлізавета».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У виконкомі заявили, що проект реконструкції передбачає мінімальні зміни існуючої планувальної організації парку і лише структурує рекреаційний простір, доповнюючи його елементами благоустрою та організаційними зонами відпочинку.

Таким чином за 38,716 мільйонів гривень підрядник повинен побудувати громадську вбиральню, облаштувати зовнішні електричні мережі, каналізацію, водопровід тощо, в тому числі провести благоустрій та озеленення території.

«Єлізавета» розпочала роботи в міському саду з формувального обрізування дерев. Як інформувала у Facebook Надія Паливода «формувальна обрізка» в парку вилилися у «три тисячі покалічених дерев, 9 мільйонів бюджетних коштів, 292 тонни обрізаного гілля». Причому роботи провели у квітні, в період тиші, визначений законодавством - з 1 квітня по 15 червня, коли тисячі пташок вже мали гнізда на цих деревах. За словами екоактивістів, через рік-два більша частина цих дерев всохне.

Результатом спілкування за круглим столом, за словами Надії Паливоди, стало рішення внести зміни до проекту і змінити «формувальну» обрізку 7100 дерев на санітарну, полікувати покалічені дерева, визначити місця з червонокнижними рослинами і не переорювати їх, а також встановити технічний нагляд за виконанням робіт.

Надія Паливода запевнила, що громадські активісти контролюватимуть виконання обіцянок.