Кропивничани виграли юнацький чемпіонат України з баскетболу

Перегляди: 1272

Сьогодні, 1 травня, у спортивному залі факультету фізвиховання ЦДПУ ім.В.Винниченка завершився фінал чотирьох ВЮБЛ України серед юнаків 2007 року народження, передає кореспондент CBN.

В попередні два дні обидва свої поєдинки виграли команди СДЮСШО ім. Литвака з Одеси та «КДЮСШ-4 – Золотий Вік» із Кропивницького. Спочатку у боротьбі за бронзу зійшлися баскетболісти світловодської ДЮСШ – «Комети» та харківської ДЮСШ -7 «JUNIOR», які поступилися фаворитам у перші два дні. Підопічні Володимира Лисака затратили багато зусиль на вчорашній двобій з одеситами й сил у хлопців зі Світловодська сьогодні вистачило лише на першу чверть, яку вони виграли – 21:11.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Друга п’ятірка (за правилами ВЮБЛ у першій половині повинні зіграти усі 12 гравців, причому різними складами) світловодців не змогла впоратися з харків’янами. Підопічні Наталії Покровенко, яка свого часу грали за кіровоградський «Єлисавет-Баскет», відверто «відпочивали» у попередніх зустрічах, цілеспрямовано економлячи сили для бронзової дуелі. Такий стратегічний розрахунок харківських тренерів спрацював. Починаючи з другої чверті «юніори» лише додавали, а от наші земляки не встигали за швидкими та влучними конкурентами. На велику перерви суперники пішли вже за переваги харківських юнаків.

В третій чверті, коли тренери вже мали право задіяти в одному складі усіх найсильніших, світловодці так і не змогли повернутися в гру. А ось конкуренти підопічних Володимира Лисака продовжували краще грати в захисті й влучати у нападі, відірвавшись на десять очок – 49:39. Наздогнати харків’ян «Кометам» так і не вдалося. Більш того, «JUNIOR» грав на куражі й довів справу до заслуженої перемоги – 71:49. Юнаки із Харкова здобули бронзові медалі.

Потім на майданчик вийшли фаворити для того, щоб остаточно з’ясувати – хто стане чемпіоном. До цього підопічні Андрія Бабенка виграли усі свої матчі в поточному чемпіонаті, але остання гра видалася, мабуть, найскладнішою. Наші хлопці хвилювалися, не дуже гарно грали в захисті й не влучали із вигідних положень. Хоча зусиллями своїх лідерів Остапа Пашолка та Романа Потєєва, які довели свої п’ятірки за собою нашим хлопцям вдавалося вести в рахунку. В одеситів були свої лідери Данило Колесниченко та Гліб Кабальников. Завдяки їх влучності підопічним Владислава Янакі вдалося завершити першу половину внічию – 37:37.

Після великої перерви на майданчику вже грали бойові склади.  Кропивничани за рахунок рухливого захисту змогли нейтралізувати найкращих снайперів конкурентів. Впоратися з нестримним Романом Потєєвим, якого вдало підтримували партнери, одесити не змогли. Кропивничани поступово відривалися в рахунку й в четвертій чверті стало зрозуміло, що золото від господарів турніру вже нікуди не дінеться. Фінальна сирена зафіксувала впевнену перемогу команди Андрія Бабенка – 75:54. Наші юнаки встановили унікальне досягнення, яке неможливо буде перевершити. Та й потрібно пошукати в історії – чи була така команда, що виграла абсолютно всі матчі в тривалому турнірі? Саме «КДЮСШ-4- Золотий Вік» став чемпіоном України серед юнаків 2007 року народження.

До символічної збірної фінального етапу, куди потрапили Ярослав Кос (Світловодськ), Денис Житеньов (Харків), Гліб Кабальников та Даніїл Колесниченко (обидва Одеса), був також включений кропивничанин Остап Пашалок. А найкориснішим гравцем фінального турніру (МVP) заслужено став лідер чемпіонської команди Роман Потєєв.

Юрій Ілючек, СВN