Нардеп з Кропивницького припускає можливість дострокових виборів до ВР

Перегляди: 788

Народний депутат від БПП Костянтин Яриніч вважає, що можливість дострокових парламентських виборів існує.

Про це він заявив у інтерв’ю «УЦ».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Говорять про те, що у нас немає коаліції – для цього є юристи, які повинні правовий аспект вивчити. Якщо немає коаліції, то Президент може розпустити парламент, це його юрисдикція. Ми готові йти на вибори і сьогодні, напевно, БПП, як ніхто, готовий. Якщо електорат "Зе команди" – це великою мірою люди, які голосували не “за”, а “проти”, то 25 відсотків проголосували саме за Порошенка», - сказав Яриніч.

Водночас нардеп наголосив, що підстав для розпуску парламенту поки немає.

«Позиція фракції – у жовтні у нас будуть планові вибори до Верховної Ради, на сьогоднішній день підстав для розпуску парламенту немає, і він повинен продовжити свою роботу. Була спільна заява фракцій БПП і "Народного фронту" про це. Навіть якщо ми говоримо про дострокові парламентські вибори, згідно з законом це може бути максимум на два місяці раніше планових виборів, наприкінці серпня. Чи варто це робити – у кожного правда своя», - зазначив він.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур президентських виборів. У боротьбі з чинним главою держави Петром Порошенком переміг шоумен Володимир Зеленський.