Суддя Знам’янського суду придбав автівку за два мільйони гривень

Перегляди: 1261

Суддя Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Олександр Проценко оновив власний автопарк - придбав Volkswagen Touareg 2019 року випуску.

За даними сайту «Блогери за добре врядування», відповідну інформацію про суттєві зміни в майновому стані Проценко подав до Єдиного державного реєстру декларацій 25 квітня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нова автівка коштувала Проценкові 2,06 мільйона гривень.

За день до офіційного придбання автівки суддя подав до реєстру ще одне повідомлення про продаж рухомого майна на 800 тисяч гривень.

Блогери припускають, що, орієнтуючись на декларацію судді за минулий рік, можна допустити, що мова йде про Infiniti QX70 2013 року випуску, яка на момент покупки у 2014-му коштувала понад 600 тисяч гривень Таким чином, покористувавшись автомобілем більше, ніж п’ять років, судді, очевидно, вдалося виручити на його продажу майже на 200 тисяч більше від витраченої свого часу суми.

Крім того, в річній декларації вказаний дохід від відчуження рухомого майна на 150 тисяч гривень. Однак в декларації судді Проценко за 2017 та 2016 роки, крім Infiniti QX70, транспортні засоби відсутні. Тож, яке саме незадеклароване майно було продано суддею минулого року, сказати наразі неможливо.

Загалом, за минулий рік дохід сім’ї знам’янського судді склав мільйон гривень. Ще він заощадив 385,28 тисячі гривень готівкою та 2,5 тисячі доларів на банківських рахунках. Родина має квартиру на 65,1 квадратного метру та будинок площею 70,1 квадратного метру в Знам’янці.