Підприємця з Кіровоградщини запідозрили в рейдерстві

Перегляди: 767

На Кіровоградщині поліцейські розслідують кримінальне провадження, розпочате за фактом самовільного захоплення земельної ділянки площею у понад 40 гектарів.

Про це CBN поінформували в ГУ НП в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Встановили, що керівник одного з сільгосппідприємств 29 квітня цього року, не маючи дозвільних документів на право користування землею, намагався розпочати посівну, не допускав на територію поля орендаря та працівників підприємства, якому в законний спосіб передали право на її користування.

На місце пригоди представники підприємства, з яким відповідно до рішення Маловисківської районної державної адміністрації уклали договір оренди, викликали працівників поліції. В результаті проведеної перевірки слідчі розпочали кримінальне провадження, в рамках якого вирішили вилучити наявну на полі сільгосптехніку.

Також у ході досудового слідства встановили, що до 2012 року право користування земельною ділянкою мав керівник місцевої агрофірми. У подальшому після його смерті та у зв’язку з тим, що земля не передається у спадок, договір оренди між ним та Маловисківською РДА припинили, а земельну ділянку передали в оренду іншому сільгоспвиробнику.

У 2016 році новим співвласником агрофірми, що належала померлому, став інший місцевий житель, який у 2017 році самовільно і засіяв поле.

Сторони намагалися вирішити спір у судовому порядку. Відповідно до ухвали апеляційного суду від 19.12.2017, копію якої оприлюднила одна зі сторін, у задоволенні позову щодо повернення земельної ділянки стороні, яка обробляла її з 2012 по 2016 рік, відмовили.

У рамках кримінального провадження встановили, що підприємець, який засіяв у 2017 році земельну площу, зробив це, не маючи дозвільних документів, всупереч чинним договорам оренди.

Суд вказані аспекти не вивчав, юридично-правову оцінку їм не надавав.

Договір оренди залишається чинним.

Приватному підприємцю повідомили про підозру. Триває досудове слідство.

За ці дії передбачається покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.