Кропивницький попрощався iз захисником України Вiталiєм Драганом (ФОТО)

Перегляди: 2871

Сьогоднi, 4 травня, кропивничани знову схилили голови у скорботi. Мiсто прощалося iз вiйськовослужбовцем Збройних сил України, старшим солдатом Вiталiєм Драганом.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього дня на Алею почесних воїнських поховань Рiвнянського кладовища, де вiдбувалася жалобна церемонiя, прийшли сотнi жителів мiста, рiднi, друзi, бойовi побратими воїна, представники мiської та обласної влади.

Вiталiй Драган народився 13 червня 1992 року у Кривому Розi i разом з родиною переїхав на постiйне проживання до Кiровограда. По закiнченнi загальноосвiтньої школи №7 вступив до вищого професiйного училища №4, де здобув професiю електрогазозварювальника. Пiсля строкової вiйськової служби зрозумiв, що справжнiм його покликанням є армiя. З початком росiйської агресiї Вiталiй Драган перебував на передовiй, виконуючи поставленi бойовi завдання. Брав участь у звiльненнi Слов’янська, Краматорська, захищав Донецький аеропорт, воював на курганi Савур-могила.

У червнi 2017 року Вiталiй Драган повернувся до мирного життя, та боротьба для нього не закiнчилася. Тепер йому довелося протистояти важкiй онкологiчнiй недузi. Рiднi, друзi, небайдужi люди. волонтери активно допомагали, пiдтримували Вiталiя та його родину. Та безжальна смерть забирає найкращих. Пiсля перенесеної трансплантацiї i складного лiкування 1 травня 2019 року Драган Вiталiй Iванович пiшов у вiчнiсть.

Кропивничани провели воїна в останню путь вiйськовим салютом i хвилиною мовчання. Панахиду за померлим вiдслужив настоятель храму Апостола Андрiя Первозваного ПЦУ протоiєрей Рафаїл Сьорак.

На територiї мiста приспустили державнi прапори: 4 травня у Кропивницькому оголосили Днем жалоби.