Кропивничанина, який ударив сокирою десятикласника, залишили в СІЗО

Перегляди: 1054

Колегія суддів апеляційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту чоловіка, який поранив сокирою десятикласника, та залишила його під вартою.

Про це CBN поінформували в прес-службі Кропивницького апеляційного суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За версією слідства, чоловік підозрюється у тому, що він заздалегідь підшуканою сокирою умисно вдарив у голову неповнолітнього, тобто виконав всі дії для закінченого замаху на вбивство.

Сторона захисту підозрюваного звернулася з апеляційною скаргою на ухвалу слідчого судді, просила обрати запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою, вказуючи на міцні соціальні зв’язки чоловіка, наявність сім’ї, стан його здоров’я (інвалідність) та відсутність доведених ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України.

Прокурор зазначив, що ухвала слідчого судді є законною і обґрунтованою, та просив суд відхилити апеляційну скаргу.

Підозрюваний зазначив, що не мав наміру скривдити десятикласника, а, відчуваючи реальну загрозу власному життю і здоров’ю та загрозу для своїх рідних, просто захищався.

Наразі він співпрацює зі слідством.

Підозрюваного триматимуть під вартою до 20:45 17 травня.

Нагадаємо, близько восьмої вечора 16 лютого Віталій Пересунько з дружиною приїхали забрати свою 14-річну доньку з сауни, де вона відзначала день народження друга в компанії підлітків. Дитина додому не захотіла, тоді батько силою поволік її до авто.

За дівчину заступився її друг, тоді Пересунько вдарив його сокирою в обличчя. Підліток отримав серйозні травми.