У Кропивницькому до «Громадського бюджету-2020» подали 86 проектів

Перегляди: 698

На участь у конкурсі «Громадський бюджет-2020» цього року кропивничани прислали 86 проектів.

Про це на прес-конференції розповів заступник міського голови Андрій Паливода, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це на 23 проекти більше, ніж минулого року.

«Приємно зазначити зростання якості проектів. Це на нашу думку, є результат інформаційної кампанії, яку впроваджує департамент економіки», - зазначив Андрій Паливода і додав, що багато нових авторів.

Кропивничани подали 11 великих, 71 малий і п'ять соціальних проектів. Відповідно, з семи мільйонів, закладених у програму, 3,5 мільйона гривень витратять на великі проекти, 2,8 мільйона - на малі, ще 10 відсотків від загальної суми (700 тисяч гривень) направлять на соціальні проекти.

Андрій Паливода нагадав, що у положенні про «Громадський бюджет» відокремили освітні проекти. Це дало змогу кропивничанам подати на конкурс проекти щодо біологічної лабораторії, сенсорних кімнат, молодіжних стартапів, книжкового фестивалю, наукових пікніків, дитячого автомістечка. Родзинкою експерти вважають проект музичного «лежачого поліцейського», який хочуть встановити навпроти музучилища.

Серед великих цікавим є проект створення кабінок для паління на вокзалах. Соціальні в переважній більшості направлені на людей з інвалідністю.

Загальна сума поданих проектів - більше 31 мільйона гривень.

Заступник міського голови зазначив, що голосування почнеться 2 вересня і триватиме два тижні.