У Кропивницькому відкрили музей радіо й телебачення (ФОТО)

Перегляди: 1981

Сьогодні, 7 травня, на базі філії суспільного мовника Кіровоградської області відкрили музей радіо та телебачення, передає кореспондент CBN.

Музей створили до 60-ліття мовника, який відзначатимуть у 2019 році. В ньому представили десять приладів відео та аудіо-техніки, яка використовувалася в роботі телекомпанії з 60 до 90 років минулого сторіччя.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Також у нас є галерея з фото, в якій представлена робота телекомпанії з самого початку. Зараз ми маємо ідею оздобити ці стенди з фото ще й QR-кодами, щоб усі, хто має сучасний смартфон, могли підійти і самостійно прочитати, що на цих світлинах зображено», – зазначила продюсер філії ПАТ НСТУ «Кіровоградська регіональна дирекція» Олена Кваша.

За словами організаторів, музей інтерактивний, адже в ньому присутній куточок, який відтворює студію програми «Наші вітання». Кожен охочий може відчути себе в ролі ведучого програми та записати на відео.

«З наступного тижня в цій залі буде стояти телевізор, що відтворюватиме програми, які ми знайшли у нас в архіві. Це старі передачі кінця 1990-х та початку 2000 років», – додала Олена Кваша.

Відвідування музею безкоштовне. Для того, щоб в нього потрапити, необхідно заздалегідь зателефонувати й записатися: 24 – 14 – 60.