На Кіровоградщині чиновник РДА вимагав від підприємця 2 тисячі доларів

Перегляди: 1140

Чиновник Добровеличківської районної державної адміністрації вимагав від підприємця дві дитячі доларів.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

31 січня до Новоукраїнської місцевої прокуратури звернувся громадянин, який повідомив, що начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту Добровеличківської районної державної адміністрації незаконно вимагає в нього 2000 доларів США.

Чоловік хотів отримати хабар за оформлення паспорту прив'язки тимчасової споруди на розміщення малої архітектурної форми на території ринку в Добровеличківці.

Підприємець погодився на вимоги чиновника.

4 лютого у приміщенні свого службового кабінету чиновник віддав підприємцю паспорт прив'язки магазину, а підприємець передав йому хабара в сумі 55 000 грн.

Начальник переклав гроші до правої внутрішньої кишені куртки, в яку був одягнений. При виході зі службового кабінету його затримали працівники поліції та прокуратури.

Маючи необхідність у низці експертиз, 3 травня Ульяновський районний суд вирішив продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до 4 липня 2019 року.

Ліля Кочерга, CBN