Полiцiя Кiровоградщини нагадує про заборону використання та пропаганди символiки комунiстичного режиму

Перегляди: 537

9 квiтня 2015 року прийняли Закон України «Про засудження комунiстичного та нацiонал-соцiалiстичного (нацистського) тоталiтарних режимiв в Українi та заборону пропаганди їхньої символiки», за порушення норм якого передбачена адмiнiстративна та кримiнальна вiдповiдальнiсть.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ГУ НП в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На всiй територiї України заборонили виготовлення, поширення, а також публiчне використання символiки комунiстичного тоталiтарного режиму, символiки нацiонал-соцiалiстичного (нацистського) тоталiтарного режиму, у тому числi у виглядi сувенiрної продукцiї, публiчне виконання гiмнiв СРСР, УРС (УСРР), iнших союзних та автономних радянських республiк або їх фрагментiв. Такi дiї караються обмеженням волi на строк до п’яти рокiв або позбавленням волi вiд п’яти до десяти рокiв з конфiскацiєю майна.

Також заборонили публiчне використання, демонстрацiю або носiння георгiєвської (гвардiйської) стрiчки чи її зображення. За такi дiї передбачений штраф вiд п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян або адмiнiстративний арешт на строк до п’ятнадцяти дiб з конфiскацiєю георгiївської (гвардiйської) стрiчки або предметiв, що мiстять її зображення.

Полiцейськi звертаються до учасникiв вiдзначення Дня пам’ятi i примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другiй свiтовiй вiйнi та 75-ї рiчницi вигнання нацистiв з України з проханням неухильно дотримуватись вимог законодавства.

Нагадаємо, понад 730 спiвробiтникiв полiцiї охоронятимуть громадський порядок на Кiровоградщинi 8-9 травня.