У Кропивницькому День пам'яті та примирення відзначили фортепіанним концертом (ФОТО)

Перегляди: 1344

В обласній науковій бібліотеці сьогодні, 8 травня, відбувся фортепіанний концерт, присвячений 74 річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, передає кореспондент CBN.

Як зазначила заввідділом мистецтв ОУНБ ім. Чижевського Світлана Ушакова, всі, хто прийшов на захід, зібралися, щоб разом вшанувати закінчення війни.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Через рік після закінчення Другої світової війни почалася таємна війна між колишніми союзниками, яка перейшла у холодну стадію, за нею послідували війни у В'єтнамі, Афганістані та багато інших інших локальних конфліктів. І сьогодні Україна веде війну, захищаючи свою незалежність та територіальну цілісність», - звернулася вона до присутніх.

За словами фахівця держслужби у справах ветеранів війни Людмили Гуріної, невивчені уроки історії призводять до нових конфліктів. На її переконання, всі воїни, які захищали рідну землю, варті поваги. Тож невипадково, що сьогодні Україна разом з більшістю країн Європи відзначає День пам'яті та примирення.

Перед відвідувачами бібліотеки виступили студенти другого та четвертого курсів фортепіанного відділу музичного коледжу Віталій Дворовий, Леся Шимко, Катерина Губіна, Софія Юхельсон, Маргарита Вуколова, Маріна Ткаченко та Ірина Фірлей. Вони виконали твори Василя Барвінського, Льва Ревуцького, Сергія Борткевича, Сергія Рахманінова, Володимира Птушкіна, Фелікса Блуменфельда та інших композиторів.

Лара Гуріна, CBN