У Кропивницькому колишніх військових навчають новим технологіям підприємництва (ФОТО)

Перегляди: 823

У Кропивницькому на базі ЛА НАУ триває реалізація проекту України і Норвегії «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні».

Як розповіла CBN речниця навчального закладу Олена Ковальова, цієї весни академія випустить вже восьму групу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проект в Україні працює з 2003 року, Кропивницький приєднався до нього у 2014-му. У ході професійної перепідготовки учасники проекту протягом трьох місяців отримують допомогу у правовій адаптації, психологічній реабілітації, працевлаштуванні та організації власного бізнесу.

Наприклад, учора, 7 травня, 30 слухачів курсів професійної перепідготовки на підсумковому занятті з основ бізнес-планування завершили створення своїх унікальних планів з просування товарів або послуг.

Вони навчилися розуміти базову структуру бізнес-плану, рахувати собівартість товару і послуг, основні фінансові показники (період окупності, точка беззбитковості тощо), створювати прогнозний план продажів товару або послуг, розраховувати необхідні початкові інвестиції для проекту, розраховувати прибуток компанії та багато іншого.

Слухачі розглянули методики, техніки та інструменти для складання бізнес-плану за міжнародними стандартами UNIDO і підготували бізнес-плани за власними проектами. Через тиждень відбудеться їх презентація і можна буде порівняти різні проекти за рівнем привабливості.

Крім того, слухачі отримали знання з основ керування мультикоптерами.

Фото Ірини Романько