Кіровоградська область серед лідерів впровадження телемедицини

Перегляди: 832

Кіровоградська, Харківська і Полтавська області є лідерами впровадження телемедицини.

Про це на засіданні уряду повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово комунального господарства України Геннадій Зубко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У п’яти пiлотних областях телемедична послуга запрацювала у 905 амбулаторiях, в яких працює 1400 сiмейних лiкарiв. Вже провели 1854 телемедичних консультацiй (по кардiологiї, ендокринологiї, дерматологiї та пульмонологiї) для сiльського населення.

«На обласному рiвнi ми пiдiбрали 268 вузькопрофiльних спецiалiстiв, якi консультують сiмейних лiкарiв за допомогою телемедицини на другому та третьому рiвнях. Лiдерами цього процесу є Харкiвська, Кiровоградська i Полтавська областi. Вже включилися до впровадження телемедицини Луганська, Донецька, Iвано-Франкiвська, Рiвненська, Миколаївська i Київська областi», - прокоментував він.

За 2019-2020 роки планують покрити всі амбулаторії мережею інтернет, забезпечити їх телемедичним обладнанням і транспортом.