Кропивничани самі повинні укладати договори на вивіз сміття – «Екостайл»

Перегляди: 2056

У зв’язку з тим, що в силу вступила нова редакція закону про житлово-комунальні послуги, з 1 травня жителі Кропивницького повинні укласти договори на вивезення твердих побутових відходів.

Про це CBN повідомив начальник юридичного відділу ТОВ «Екостайл» Андрій Коренчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, з 1 травня, згідно з новою редакцією закону, існує обопільний обов’язок сторін на укладання договору на житлово-комунальні послуги, в тому числі й на вивезення побутових відходів.

Підприємство «Екостайл», що займається вивезенням ТПВ у Кропивницькому, оприлюднило на сайті публічний договір, з яким кожен споживач має змогу ознайомитись. Тепер абонент зобов’язаний цей договір укласти, інакше це вже буде розцінюватися як порушення правил благоустрою міста з відповідними наслідками.

Договір можна укласти декількома способами, наголосив Андрій Коренчук. Угода підписується згідно з документами, які розносять інспектори ТОВ «Екостайл», під час безпосереднього візиту на підприємство за адресою: вулиця Лавандова, 27, під час реєстрації на сайті компанії. Також сплативши за послугу з вивезення ТПВ за банківськими реквізитами ТОВ «Екостайл», договір вважається заключеним автоматично.

Нагадаємо, у Кропивницькому жителі приватного сектору на вулиці Дагестанській не хочуть укладати угоди з надавачем послуг із вивезення сміття. Лише під час одного рейду спецінспекція тут склала протоколи на десятки домоволодінь, які досі не мали таких договорів. Штраф – від 340 до 1360 гривень.