Мерія Кропивницького звернеться до центральної влади з приводу недофінансування медицини

Перегляди: 798

Міськрада Кропивницького планує звернутися до голови Верховної Ради Андрія Парубія та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з приводу недофінансування медичної галузі міста.

Проект рішення опублікований на сайті міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Міська влада вкрай стурбована ситуацією щодо недостатнього фінансового забезпечення медичної галузі, яка у період реформування потребує посиленої уваги та підтримки на державному рівні задля успішної реалізації на практиці основних етапів медичної реформи. Обсяг медичної субвенції з державного бюджету для надання вторинної медичної допомоги на галузь "Охорона здоров'я" м. Кропивницького затверджено у сумі 172,7млн грн, що становить 34%від реальної потреби», - сказано в документі.

У проекті рішення також зазначається, що «у зв’язку з незабезпеченням місячними та річними кошторисними призначеннями постійно виникає кредиторська заборгованість із заробітної плати працівників лікувально-профілактичних закладів вторинної ланки медичної допомоги».

«Станом на 01 травня 2019 року по галузі "Охорона здоров'я" обліковувалась кредиторська заборгованість із виплати заробітної плати з нарахуваннями у сумі 9,4 млн грн (за другу половину квітня), яку не вдалося погасити у повному обсязі навіть при надходженні першої частини медичної субвенції за травень, - наголошується в документі. - Залишок непогашеної кредиторської заборгованості станом на 06 травня 2019 року складає 2,2 млн грн, який планується погасити за рахунок другої частини медичної субвенції за травень. При цьому з початку року з міського бюджету за рахунок перерозподілу видатків з інших статей вже виділено на оплату праці медичних працівників 8,3 млн грн. Тобто, без виділення додаткових коштів очікується щомісячне поступове зростання заборгованості із виплати заробітної плати».