На Кіровоградщині планують заснувати ще одну обласну премію - спортивну

Перегляди: 973

Кіровоградська облрада планує заснувати обласну премію «За досягнення в галузі фізичної культури і спорту імені Володимира Жученка».

Проект рішення опублікований на сайті облради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Премію присуджуватимуть щороку на конкурсній основі.

Номінації обласної спортивної премії:

- «За розвиток спортивного руху»;

- «За високі спортивні досягнення».

На здобуття премії в номінації «За розвиток спортивного руху» «можуть бути висунуті організатори фізкультурно-спортивного руху, працівники органів управління фізичною культурою і спортом, представники громадських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості за багаторічну плідну професійну та громадську діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури та спорту».

Лауреатами номінації «За високі спортивні досягнення» можуть стати «спортсмени, які мають статус чемпіона або призера Олімпійських, Юнацьких Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, Всесвітніх Універсіад, чемпіонатів світу і Європи та їхні тренери».

Грошова частина премії - три мінімальні зарплати. Крім того, лауреати отримуватимуть «звання "Лауреат обласної премії "За досягнення в галузі фізичної культури і спорту імені Володимира Жученка", диплом лауреата, нагрудний знак та почесну відзнаку - скульптуру "Степовий орел"».