У Кропивницькому діти співали заради миру (ФОТО)

Перегляди: 1380

В обласному центрі сьогодні відбулося свято хорової музики на підтримку миру «Молитва вустами дітей», передає кореспондент CBN.

Розпочалося воно на Соборній площі біля пам’ятника Янголу-охоронцю спільним виконанням твору Миколи Лисенка «Дитячий гімн», більш відомого як молитва за Україну «Боже великий єдиний». Родзинкою було виконання партитури за оригінальним рукописом композитора, що надіслана Кіровоградському музичному коледжу Національним музеєм ім. Лисенка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учасники свята взяли участь у флешмобі «Моя родина - Україна» та маршем у супроводі камерного оркестру музичного коледжу вирушили до навчального закладу, де й відбулася основна частина заходу.

До обласного центру, аби взяти участь у музичному святі, завітали 19 хорових колективів з мистецьких шкіл Долинської, Новомиргорода, Новоукраїнки, Нової Праги, Олександрії, Петрового, Світловодська.

Візитівкою та гімном свята стала пісня Марини Долгіх на вірші Антоніни Царук «Музика лунає».

У відповідності до теми заходу - «З піснею навколо світу за 80 хвилин» - хорові колективи співали пісні народів світу, твори композиторів інших країн. У їхньому виконанні звучали твори, що оспівують Україну, рідний край, дружбу та мир. На думку організаторів, саме таким чином добре об’єднувати дитячі хорові колективи, залучати дітей до спільної творчості та творення прекрасного у світі хорового мистецтва. Саме так треба виховувати нове покоління в дусі патріотизму, любові до рідної мови та поваги до національних традицій. Крім того, це сприяє розвитку хорового мистецтва на Кіровоградщині.

Після виступів на сцені на хористів на літньому майданчику коледжу чекали творчі локації «Містечко майстрів», підготовлена волонтерами квест-гра «Навколо світу в пошуках скарбів» та подарунки - запрошення до галерей і музеїв Кропивницького, а також театрів та кінотеатру.

Захід уже вчетверте організовується в обласному центрі за ініціативи викладачів хорового відділення коледжу. Та якщо раніше він проводився силами волонтерів, цьогоріч до проведення приєднався обласний департамент культури.