У Кропивницькому визначився володар Кубку області з футболу

Перегляди: 1132

На стадіоні «Зірка» в Кропивницькому 11 травня відбувся фінальний матч Кубку Кіровоградської області з футболу. На старт турніру вийшли 8 команд, а до вирішального матчу дісталися олександрійський «Шляховик» та ФК «Новоукраїнка».

У першому таймі фінального протиборства територіальною та ігровою перевагою володіли більш досвідчені олександрійці. Та небезпечних моментів футболісти «Шляховика» створили небагато. В тих моментах, що виникали біля воріт Дмитра Пастернака, або надійно діяв сам голкіпер, або впевнено грали захисники новоукраїнців. Більш того, підопічні Олександра Корінного декілька разів вибігали в дуже перспективні контратаки, але не вистачало точної останньої передачі на нападників. Перший тайм завершився, в цілому, закономірною нульовою нічиєю.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Другий тайм більш рішуче почали гравці ФК «Новоукраїнка», які змусили на повну запрацювати захист конкурентів та граючого тренера олександрійців Сергія Карпова. Завдяки досвідченому воротареві «Шляковик» відбив цей натиск й зберіг свої ворота в недоторканності. А на 57-й хвилині олександрійцям вдалося забити дуже важливий перший гол. Спочатку Дмитро Пастернак відбив потужний дальній удар Олександра Ломка, але м’яч повернули до штрафної. Тут на випередження вдало зіграв Родіон Бралін й в дотик вразив ціль – 1:0. Поки новоукраїнці приходили до тями, суперники провели ще один результативний випад. Цього разу Бралін зробив зряче закидання в штрафну, де захисники відверто прогавили ривок Ломка, який з близької відстані подвоїв рахунок – 2:0. Та підопічні Олександра Корінного не знітилися зробили дві заміни й пішли вперед. Й саме гравець, який вийшов на поле з лави запасних, скоротив відставання до мінімуму. Тут у «Новоукраїнки» пройшла класна комбінація за участі Ігоря Ютиша та Вадима Воловика, який вивів Вадима Кріта майже на порожні ворота й той не промахнувся – 2:1. Згодом рахунок міг стати рівним. Та Вадим Воловик під час дуже небезпечного випаду помилився з останньою передачею, яку перехопив Сергій Карпов. Й майже миттєво олександрійці вивели к воротам конкурентів активного Браліна. Родіон переграв голкіпера Дмитра Пастернака, який вибіг за межи штрафної, й закатив м’яч у порожні ворота – 3:1. І саме цей гол остаточно вирішив долю зустрічі. Хоча новоукраїнці намагалися атакувати, та більш досвідчені гравці «Шляховика» не тільки відбили усі випади, але й забили вчетверте. І знову відзначився Бралін, який, після передачі в штрафну з лівого флангу, зряче спрямував м’яч у дальній від себе кут – 4:1.

Фінальний свисток арбітра Єгора Кевліча, який разом із асистентами Ярославом Пилипенком та Дмитром Попельницьким, дуже впевнено провели цю зустріч, зафіксував заслужену перемогу «Шляховика». Хоча на поразку з великим рахунком новоукраїнці точно не заслуговували.

Володарем Кубку Кіровоградської області став олександрійський «Шляховик». Ну а найкращим гравцем матчу був визнаний автор хет-трику та результативної передачі Родіон Бралін. Герой фіналу отримав від громадського діяча та спортивного мецената Олександра Скляревського сертифікат на 10 тисяч гривень на придбання спортивної продукції фірми Joma.

Юрій Ілючек, СВN, фото Павла Волошина