Аби побороти амброзію у Кропивницькому, потрібно щонайменше сім років

Перегляди: 903

Враховуючи біологічні особливості амброзії та умови населеного пункту, для ефективної боротьби зі шкідником у Кропивницькому необхідно запровадити одночасне та систематичне протягом мінімум семи років комплексне застосування механічного, хімічного та фітоценотичного методів та соціальних заходів.

Про це йдеться в рішенні міської ради про затвердження програми із комплексної боротьби зі шкідником, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Через засміченість понад 70% ландшафтів України амброзією полинолистою кількість алергічних захворювань серед наших співгромадян, викликаних саме цією рослиною, постійно зростає.

Універсальних фармакологічних препаратів для профілактики та захисту здоров’я людей від алергії на амброзію полинолисту нині не існує.

У 2018 році в Кропивницькому зареєстрували 2800 випадків алергічних захворювань. Серед них 1197 – доросле населення, 1587 – діти та підлітки. Кількість звернень до консультативної поліклініки обласної дитячої обласної лікарні становить 1962.

Нагадаємо, у Кропивницькому прийняли Програму боротьби з амброзiєю полинолистою. Робота над документом тривала з 2016 року.

Ліля Кочерга, CBN