Приютівська ОТГ отримала спецтехніку для потреб громади (ФОТО)

Перегляди: 1157

Приютівська об’єднана територіальна громада отримала для потреб громади спеціальну техніку – грейдер та пожежну машину.

З можливостями техніки ознайомилися голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та головний рятувальник області Віталій Миронюк сьогодні, 14 травня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Раніше селищна рада не мала такої грейдерувальної техніки. Оренда коштувала дорого.

Вартість грейдера становила 2 мільйона 600 тисяч гривень із державного бюджету, які громада отримала з субвенції на соціально-економічний розвиток регіону за сприяння народного депутата Анатолія Кузьменка.

Грейдер використовуватимуть для очищення доріг від снігу та для загального поліпшення стану автошляхів.

Наявність грейдеру дозволить швидше реагувати на проблеми, а також зекономити бюджетні кошти.

«80% доріг громади – це ґрунтові дороги, які потребують постійного грейдерування. Тому необхідність у такій техніці була. Зараз вона вже повноцінно працює на потреби громади», – розповів голова Приютівської громади Андрій Коломійцев.

Пожежна автоцистерна призначена для перевезення особового складу та подачі вогнегасних засобів на гасіння пожежі. Її громада отримала в користування від УДСНС області.

«Це гарний приклад співпраці з Державною службою з надзвичайних ситуацій. На території громади є місцева пожежна команда, яка мала старенький пожежний автомобіль. А з цим новішим автомобілем пожежники більш якісно зможуть працювати. У його ремонт ми вклали 100 тисяч гривень із місцевого бюджету», – додав Андрій Коломійцев.