У Новоукраїнському районі учасники АТО стали на захист фермера

Перегляди: 1939

Чинні та демобілізовані учасники АТО (ООС) сьогодні, 14 травня, приїхали в гості до фермера з села Григорівка Новоукраїнського району Олександра Скічка, щоб подякувати йому за постійну допомогу, передає кореспондент CBN.

Приводом став цикл статей в одному зі ЗМІ, в яких розповідалося про те, як Олександр Скічко захоплює землі та керує місцевим головою ОТГ. Ця інформація обурила учасників війни на сході України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В одній зі статей ідеться про те, як сільський голова (нібито за вказівкою Скічка) відмовив учаснику АТО у наданні двох гектарів землі для сільськогосподарської діяльності.

Саме цей факт зацікавив редакцію CBN та змусив виїхати на перевірку інформації. Як стало відомо від голови ОТГ Віталія Колісника, насправді відмови не було. Після утворення ОТГ триває інвентаризація земель, і питання про їх виділення розглянуть на найближчій сесії. У проекті рішення цієї сесії йому, за словами голови, запропонують отримати землю, навіть не дивлячись на те, що він не живе на території громади.

Більш докладно про події дивіться у найближчих випусках новин на телеканалі «Вітер».

Олексій Гора, CBN