Голова ОДА перевiрив, як ремонтують дорогу в миколаївському напрямку (ФОТО)

Перегляди: 1659

Голова облдержадмiнiстрацiї Сергiй Кузьменко перевiрив, як триває капiтальний ремонт траси державного значення Н-14 «Олександрiвка – Кропивницький – Миколаїв» сьогоднi, 15 травня, повідомляє кореспондент CBN.

Ремонт миколаївської траси у межах областi розпочали торiк. Зараз роботи тривають у межах Компанiївського району.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У 2018 роцi ми витратили 216 мiльйонiв гривень, вiдремонтували 20 кiлометрiв дороги. На цей рiк уряд запланував 500 мiльйонiв гривень, за якi ми вiдремонтуємо ще 33 кiлометри. Вiдтак матимемо 53 кiлометри нової дороги вiд Кропивницького до кордону з Миколаївською областю», – розповiв начальник Служби автомобiльних дорiг в областi Вадим Коюденко.

На усiх етапах ремонтних робiт контролюють якiсть їх виконання – перевiряють товщину асфальтобетонного покриття та якiсть використаних матерiалiв.

Гарантiйний термiн на нове покриття – п’ять-десять рокiв.

За словами голови облдержадмiнiстрацiї Сергiя Кузьменка, уряд має стратегiю у найближчi два роки з’єднати якiсними автомобiльними шляхами всi обласнi центри України. Вiдтак комфортний проїзд мають забезпечити з Кропивницького до Днiпра, Полтави, Києва, Уманi та Миколаєва.

«Ми вже завершили роботи в днiпропетровському напрямку – вiдремонтували 77 кiлометрiв. Торiк запустили роботи вiд Кропивницького до Миколаєва. Чекаємо початку робiт у напрямку Уманi, у цьому мiсяцi вже маємо розпочати. Крiм того, маємо фiнансування на ремонт п’яти кiлометрiв у напрямку Полтави. Тому фактично у всiх напрямках вiд обласного центру у нас будуються дороги», – зазначив Сергiй Кузьменко.

Протяжнiсть траси Н-14 у межах областi становить 128 кiлометрiв. Крiм пiвсотнi кiлометрiв, на яких зараз проходить ремонт, решта дороги знаходиться в задовiльному станi.

Закiнчити ремонтнi роботи на 33-х кiлометрах планують у серединi вересня.