На Кiровоградщинi фермер самовільно захопив землю

Перегляди: 848

Знам’янська мiсцева прокуратура звернулася до господарського суду областi з позовом в iнтересах держави, аби зобов’язати одне з фермерських господарств Свiтловодського району сплатити шкоду, завдану внаслiдок самовiльного зайняття земельної дiлянки.

Про це CBN повiдомили в обласнiй прокуратурi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Головне управлiння Держгеокадастру в областi виявило факт розорювання та посiву сiльськогосподарських культур на трьох земельних дiлянках державної власностi загальною площею 185 га на територiї Захарiвської сiльської ради Свiтловодського району.

Встановили, що шкода, заподiяна самовiльним зайняттям земельних дiлянок, складає понад 270 тис. грн. Добровiльно усунути порушення земельного законодавства фермерське господарство вiдмовилося.

У ситуацiю втрутилась прокуратура. У судi прокурори вимагають стягнути з фермерського господарства суму завданої державi шкоди.

Вiдомостi про самовiльне зайняття земельних дiлянок внесли до Єдиного реєстру досудових розслiдувань за ч.1 ст.197-1 Кримiнального кодексу України. Досудове розслiдування в кримiнальному провадженнi здiйснює Свiтловодський вiддiл полiцiї.