У Кропивницькому відбудеться всеукраїнський конкурс-фестиваль «Калиновий спiв»

Перегляди: 780

В обласнiй фiлармонiї 18-19 травня вiдбудеться ХХVIII Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спiв».

Як повiдомили CBN в обласному Центрi народної творчостi, господарем цьогорiчного музичного свята буде Свiтловодськ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Майстри декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва з цього мiста i району представлять свої роботи на традицiйнiй виставцi «Калиновий розмай». Чекають на гостей заходу і виставка короваїв та фотовиставка «Калиновий дивосвiт».

Фестиваль започаткували у 1992 роцi задля об’єднання аматорських колективiв у єдину спiвочу родину.

«Калиновий спiв» щороку залучає до пiсенного дiйства близько двох тисяч аматорiв областi та гостей з рiзних куточкiв України.

У цьогорiчнiй конкурснiй програмi свої таланти демонструватимуть солiсти, дуети, трiо, квартети, вокальнi ансамблi Кiровоградщини, гостi з Вiнницької, Київської, Миколаївської, Полтавської, Херсонської та Чернiгiвської областей.

Фестивальнi заходи розпочнуться 18 травня о 9:00 на площi Героїв Майдану зi святкової ходи з нагоди вiдзначення Дня Європи в Українi.

О 10:00 бiля обласної фiлармонiї вiдбудеться презентацiя творчої делегацiї Свiтловодська та традицiйний ритуал уквiтчання калин, посаджених на честь десятої, 15-ї та 25-ї рiчниць фестивалю.

Пiд час урочистого вiдкриття на сценi до фестивальної емблеми – гiлки калини – пов’яжуть новий рушник, спецiально вишитий народними майстринями Свiтловодська.

В рамках заходу проводитимуть благодiйнi концерти в обласному госпiталi для ветеранiв вiйни та у парку культури i вiдпочинку «Ковалiвський».

19 травня об 11:00 у фiлармонiї вiдбудуться нагородження та заключний концерт переможцiв фестивалю.