Кiровоградщина входить у п'ятiрку областей, де найвища онкозахворюванiсть

Перегляди: 899

Кiровоградська область входить у п'ятiрку областей, де найвищий рiвень онкозахворюваностi.

Про це пiд час науково-практичної конференцiї «Актуальнi аспекти дiагностики та лiкування онкологiчних захворювань» повiдомив директор департаменту охорони здоров'я облдержадмiнiстрацiї Олег Рибальченко сьогоднi, 16 травня, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Науково-практичну конференцiю зiбрали у регiональнiй торгово-промисловiй палатi до 70-рiччя заснування онкологiчної служби областi.

На конференцiю з’їхалися спецiалiсти з усiєї України – лiкарi-онкологи, онкохiрурги, провiднi науковцi, керiвники закладiв охорони здоров’я з iнших регiонiв, представники Iнституту раку. Взяли участь у вiдкриттi заходу очiльник областi Сергiй Кузьменко i народний депутат Костянтин Яринiч.

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадмiнiстрацiї Олега Рибальченка, в Українi щорiчно 160 тисяч людей вперше чують онкодiагноз. Щороку вiд раку помирають майже 90 тисяч. Фахiвцi наголошують, технологiї в дiагностицi онкохвороб iдуть вперед, втiм успiшне лiкування часто залежить вiд своєчасностi звернення пацiєнта до лiкарiв.

«Ми розбудували мережу центрiв ранньої дiагностики на рiвнi центральних районних лiкарень всiєї областi. Є певнi результати, втiм вони нас не повнiстю задовольняють, оскiльки цю мережу потрiбно розширювати. До того ж, все має починатися не з лiкарiв, а з думок самого пацiєнта», – каже вiн.

Впродовж останнiх п’яти рокiв обласна влада придiляє проблемi онкозахворювань велике увагу.

«Останнi два роки працювали над ремонтом, розбудовою i переоснащенням хiрургiчного вiддiлення онкодиспансеру. Перетворили, осучаснили i модернiзували дитячу обласну лiкарню. Не зупиняємося на зробленому, є плани, щоб у 2019 роцi в онкодиспансерi ще з’явилося дороговартiсне лапароскопiчне обладнання, яке дуже необхiдне лiкарям i пацієнтам», – зазначив голова облдержадмiнiстрацiї Сергiй Кузьменко.